Basmul preşedintelui

Dănuţ Chidoveţ

De la un personaj precum Gigi Becali te poţi aştepta la orice. Te poţi aştepta să devină preşedinte intr-o ţară a başcăliei precum România. Te poţi aştepta să-şi repare Maybachul cu livierul pe espalanada parlamentului european, iar apoi să danseze paiduşca pe capotă, alături de EBA. Te poţi aştepta să vândă şi să cumpere Steaua in aceiaşi zi sau să-l demită pe Bergodi după un egal in amicale. N-am crezut insă că diareea verbală pe care latifundiarul din Pipera o imprăştiei seară de seară pe sticlă va ridica tocmai capacul de wc care acoperă fotbalul sucevean.

“Roman a costat 2000 de euro plus o şpagă plătită federaţiei”. O vorba cât o declaraţie de război. Gigi Becali aruncase mănuşa in curtea Braşovului şi prima piesa din dominoul dezvăluirilor căzuse. Ioan Niculaie a replicat prompt: “Roman ne-a costat 120.000 de euro plătiţi cu acte către Cetatea”. Şi porumbelul ieşit din gura patronului de sub Tâmpa luase deja drumul Areniului. In câteva ore, pe Dionisie Para s-a decretat stare de asediu mediatic. La reşedinţa Moldovan telefonul se înroşise, iar Ioan Niculaie devenise un fel trădător al neamului de afacerişti. In clipa aceea, se topise şi ultima brumă de onorabilitate a mafiei.

“Jucătorul a plecat liber de contract. E de domeniul fantasticului”, a contraatacat Moldovan. Şi uite aşa intram pe un tărâm de basm, unde ciorile umblau vopsite in portocaliu, iar mâţele se intreceau la alergat in saci cuşuţi cu aţă albă. Fantasmagoriile ţineau acum loc de explicaţii. Mai intâi am aflat ca apartamentul inchiriat de la Căldăruş, undeva peste uliţă de Hotel Bucovina, şi in care locuia Roman, era in iunie 2007 teritoriu britanic, un fel de consulat al regatului unit, unde erai protejat când Porumboiu te caută cu scârţâit de roţi prin oraş. Tot de la fostul preşedinte am aflat că Roman nu evoluase niciodată la Cetatea şi că fusese deportat de extratereştrii pe Areni, fără nici un act la el. In final am aflat că Roman nu era iubit de nimeni, nici măcar de Ioan Radu, antrenorul care il trimesese meci de meci să-şi tocească tibiile prin Liga a II-a. Astea da motive să-ţi iei lumea in cap şi să pleci cu traista in baţ spre comisie.

Ei cu minciunile, noi cu intrebările: De ce nu a vrut Cetatea să-i plătească lui Roman cele două mii de euro restante? Şi asta trei luni de zile la rând, intr-o perioadă in care clubul arunca banii grei pe cinci jucători de la Otopeni? De ce Dumitru Moldovan nu a făcut apel după memoriul depus de jucător la Comisia de Disciplină? Cum poate Ion Lungu să fie atât de iresponsabil şi să se prefacă că nu ştie cu ce se ocupă oamenii numiţi chiar de el in fruntea clubului?

Răspunsurile nu le vom afla probabil niciodată. Şi la urma urmei la ce ne folosesc? Beciurile DNA-ului sunt deja arhipline. Mai bine plăteşte Penescu pentru toţi. De ce atâta larmă pentru un presupus tun de 120.000 de euro, când Romania e jefuită de milioane la ordinul propriilor miniştrii? Important e ca noi să fim sănătoşi, iar ei, şmecherii, să “trăiască bine!”

www.chido.blog.com

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close