„Azi am echipă, mâine nu am”

Rugbyul sucevean va continua pentru inca cel putin un an in primul esalon valoric al tarii. Din pacate, viitorul sportului cu balonul oval in Suceava, este incert. Lipsa banilor si plecarea masiva de jucatori sunt argumente suficiente pentru ca suporterii echipei CSM Bucovina sa fie pesimisti.

“Azi am echipă, mâine nu am. Sunt jucători care pleacă în străinătate. Aş fi vrut să joace rugby prin acele părţi, să aibă continuitate şi să vină înapoi, însă au plecat la muncă, asta este situaţia. Dintre acestia, o pierdere insemnata este Bogdan Manea care de cand a fost ales presedinte al Asociatiei Judetene de Rugby, a avut proiecte foarte importante”, marturiseste antrenorul Constantin Vlad.

Tehnicianul sucevean se mandreste cu noul echipament in care echipa sa evolueaza din aceasta vara: “Avem sprijinul Consiliului Local şi Consiliului Judeţean şi din fondurile avute am reusit sa alocam si pentru echipamente, am luat cate doua randuri de tricouri, iar ghete avem de la Petru Bălan care activează în Franţa. Ne-a trimis 30 de perechi de ghete care ne-au prins foarte bine”.

Din pacate, echipamentul nou nu tine de foame si nici de pregatire rugbystilor suceveni. Chiar daca sunt foarte aproape de participarea intr-un nou sezon al Diviziei Nationale, jucatorii de la CSM Bucovina, nu si-au primit prime de luni bune de zile.

“Stăm prost cu banii, nu am reuşit să premiez jucătorii. Ei au o indemnizaţie lunară, dar nu i-am premiat, trebuie să îi stimulez, să îi mulţumesc. Avem elevi, studenţi care nu au alte venituri, si chiar pentru cei care se întretin prin alte mijloace, nu trăiesc din rugdy, dar care depun si ei un efort, merg in deplasări. Mai mult, n-am avut posibilităţi financiare de a organiza o pregătire centralizată şi acest lucru se resimte. Nu avem capacitatea de a duce un joc de 80 de minute. Prin minutul 60 începe căderea, cel puţin la unii, asta pentru că nu toti sunt la acelaşi nivel. Mi-am dorit ca ii aduc pe toti la acelaşi nivel, dar nu s-a putut s avem o pregatire centralizată chiar şi de 7 zile. “, a mai spus Constantin Vlad.

Aceste probleme, devine de altfel ordinare la CSM Bucovina nu il descumpanesc pe Constantin Vlad: “Echipa CSM Bucovina Suceava este originală şi ecologică, avem jucători bucovineni în teren şi nu avem jucători prăfuiţi. În momentul de faţă încerc să gestionez situaţia cît mai bine şi să menţin rugby-ul în viaţă”, conchide tehnicianul sucevean.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "„Azi am echipă, mâine nu am”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*