Atletul rădăuțean Andrei Ihnatiuc a ieșit vicecampion național de tineret în proba de 10.000 de metri

Atletul rădăuțean Andrei Ihnatiuc (18 ani) a devenit vicecampion național de tineret în proba de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Național ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Pitești.

Sportivul pregătit Bogdan Roșcăneanu la CSŞ Rădăuți a trecut linia de sosire cu timpul de 31 de minute, 16 secunde și 84 de sutimi, fiind al 8-a în topul seniorilor.

Dacă la Campionatul Național a luat argintul, Andrei Ihnatiuc a cucerit în schimb aurul în cursele de 5.000 și 10.000 de metri din cadrul Cupei României pentru juniori, ce avut în același timp, tot la Pitești.

Performanțele obținute la categoria tineret sunt cu atât mai notabile cu cât Andrei Ihnatiuc este încă junior, fiind cu trei-patru ani mai mic decât adversarii săi. E un rezultat care ne dă speranțe că poate cuceri o medalie la Campionatul Balcanic U20 din Turcia”, a precizat antrenorul rădăuțean Bogdan Roșcăneanu.

În cadrul aceluiași meeting, CSŞ Rădăuți a mai urcat pe podiumul Cupei României pentru juniori prin Ciprian Costîn (Locul 2 – 3.000 de metri și Locul 3 – 5.000 de metri), Cristian Gheorghiță (Locul 3 – 800 de metri) și Valentin Turtă (Locul 3 – 3.000 de metri). Andrei Nedelcu și Ştefan Ungurean au încheiat pe locul 4 la 800, respectiv 1.500 de metri.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Atletul rădăuțean Andrei Ihnatiuc a ieșit vicecampion național de tineret în proba de 10.000 de metri"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*