Aşteptarea continuă

Luni, 15 iulie, este ultima zi în care echipele cu drept de a evolua în primele trei eşaloane fotbalistice pot să-şi depună actele pentru înscrierea în campionat. Dacă Rădăuţiul şi Pojorâtă au demarat procedurile, Rapid şi Sporting nu au trimis încă cererile de reînscriere.

Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, echipele neînscrise vor fi retrogradate direct în Liga a 5-a. Momentan însă, conducerea divizionarei secunde Rapid Suceava are griji mai mari. Într-o întâlnire cu Ion Lungu, desfăşurată vinerea trecută, “ceferiştii’ au primit promisiuni că în cel mai scurt timp vor încasa 50.000 de lei de la Primărie, dar nu au văzut încă niciun ban. Mai mult, şeful administraţiei locale a plecat în concediu şi va reveni peste aproximativ o lună de zile. Fără bani, planificarea reunirii este de prisos. Managerul clubului Sporting Suceava, Ciprian Anton, aşteaptă şi el o decizie finală cu privire la colaborarea dintre Rapid şi Sporting.

“Depindem de Rapid. Dacă ne vor lua o parte dintre jucători, vom face selecţii pentru completarea echipei. Sporting va rămâne în Liga a 3-a, în aceste zile vom trimite la Federaţie cererea de reînscriere. Sper ca în acest weekend să se clarifice situaţia la Rapid pentru ca săptămâna viitoare să începem treaba Sporting”, a mărturisit Ciprian Anton.

Rapid Suceava nu este singura echipă din Liga a II-a care depinde de banii Primăriei. Conform unei analize publicată în Gazeta Sporturilor de miercuri, trei sferturi dintre cluburile din primele două ligi sunt susţinute din bani publici. Dintre echipele care vor participa în viitorul sezon al Ligii a II-a, doar cinci se descurcă graţie unor investitori privaţi. Este vorba despre Farul Constanţa, Sportul Studenţesc, FC Argeş, Luceafărul Oradea şi Alro Slatina.

COMENTARII:

3 Comentarii la "Aşteptarea continuă"

  1. dar parca echipa Rapid are „patroni”, ei ce fac ? astia sunt patroni pe banii primiti de la primarie? cum adica nu incep pregatirile ca nu le-a dat bani primaria , pai atunci sa fie echipa orasului nu a lui Clim si Bujoreanu , ce patroni sunt ei ? sa le fie rusine ca se mai c…a pe ei ca sunt patroni si au echipa. acum cica se combina cu Sporting alti „patroni” pe banii primariei. Daca sunt patroni sa se uneasca sa dea bani si sa faca echipa nu sa se gandeasaca numai la banii de la primarie , pai ei se dau patroni de echipa pe banii nostrii ai contribuabililor.

  2. In primul rând nu s-a c—-t nimeni ca ar fi mare patron,nici la rapid nici la sporting,apoi trebuie sa știi ca sporting nu a primit anul acesta nici un Leu de la primărie,iar rapid doar 100000ron.nu cerseste nimeni dar dacă la începutul anului primarul a PROMIS ca da bani(adică ajuta cu ceva)si nu a dat nimic ce vrei tu sa mai facă oamenii astia?ar trebui sa vândă tot sa bage banii in fotbal ca sa aveți voi unde sa injurati?chiar sunt curios cat plătești,impozit la primărie?

  3. cel mai mult am suferit in atac in campionatul trecut ! acum nu mai avem nici portari ! Zavoi e in tratative cu R.Valcea unde il vrea antrenorul Pelici ! daca nu reusim sa aducem niste jucatori mai buni decat aia care au plecat si sa fim iar ciuca batailor acasa si sa ne batem pana in ultima etapa pentru evitarea retrogradarii mai bine nu ne mai prezentam la liga II !

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*