Areniul, monedă de schimb

Prezent la meciul din Cupa Challenge cu RK Bjelovar, primarul Ion Lungu a sesizat din nou necesitatea unei săli polivalente la Suceava. În schimbul noului complex sportiv, şeful municipalităţii se gândeşte să cedeze terenul pe care este amplasat acum stadionul “Areni”.

Ion Lungu a mărturisit că şansele ca noua bază sportivă să fie finanţată de stat sunt destul de mici, astfel că cea mai bună variantă ar fi un parteneriat public–privat.

“Sperăm că, dacă îi vom elimina pe croaţi şi vom ajunge în sferturi, să disputăm şi o nouă finală. Acest lucru aduce pe tapet o problemă veche pe care o avem: construcţia unei săli polivalente. Părerea mea este că, indiferent al cui va fi Guvernul, vom aştepta în zadar să dea bani pentru a face o sală polivalentă la Suceava. Trebuie să ne îndreptăm către un parteneriat public-privat. Din fericire, sunt solicitări în acest sens”, a anunţat primarul Sucevei.

În încercarea de a atrage finanţare din mediul privat, Ion Lungu este dispus să cedeze terenul pe care este situat stadionul Areni. Primarul Sucevei a ţinut să precizeze că actuala arenă va fi dărâmată după ce va fi finalizat noul stadion.

“Într-o logică simplă, dacă vine cineva şi ne face un stadion nou şi o sală nouă, poate să îşi ia terenul din Areni şi să-l valorifice cum vrea el ca să îşi scoată banii. Să fim serioşi, nu poate amortiza această investiţie din vânzarea biletelor. Nu vine nimeni să facă acte de caritate la Suceava. Vom angaja firme de consultanţă, vom face un caiet de sarcini beton din punct de vedere legal şi în avantajul comunităţii”, a adăugat Ion Lungu.

Conform primarului, sala polivalentă ar costa în jur de 17 milioane de euro, iar stadionul circa 20 de milioane. Adăugând şi contrucţia celor două bazine olimpice, investiţia în noul complex sportiv ar porni de la suma de 50 de milioane de euro.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Areniul, monedă de schimb"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*