„Arbitrii iau bani de la conducători”

Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Constantin Gheorghe, cunoscut în lumea sportului sub apelativul “Suceavă”, a fost invitat în studioul Radio GSP, unde a discutat despre ceea ce înseamnă cariera de arbitraj din România în acest moment.

Vicepreşedintele CCA a dezvăluit că fostul mare jurnalist, regretatul Ioan Chirilă, pentru a uşura munca tinerilor jurnalişti şi pentru a nu mai încurca arbitrii, i-a pus apelativul de “Suceavă”: “Nea Vanea a văzut că jurnaliştii aveau mari probleme atunci cînd se făceau casetele de avancronică. Şi într-o zi i-a chemat pe aceşti tineri jurnalişti şi le-a zis «Mă, copii, mă! Ca să nu mai greşiţi scrieţi, domne, Gheorghe Constantin Suceavă şi Gheorghe Constantin Vîlcea»!”. Şi aşa a rămas! Am aflat întîmplător la un hotel din Bucureşti, cînd am stat la o cafea cu el şi ne-a povestit lucruri interesante“.

Oamenii acum vor să fie arbitru din două motive. Nu mă refer la cineva anume şi nu am ce să risc. Unii se fac pentru glorie că vor să fie mediatizaţi, să fie vedete, iar ceilalţi pentru bani. Performanţă înseamnă să ajungi în vîrful piramidei arbitrajului românesc, să participe la mondiale, europene. Dar sînt puţini care-şi doresc performanţă, mulţi o fac pentru bani. Trebuie să recunosc că arbitrii de acum au ieşit de sub lupă că iau bani de la conducători şi că fac şmecherii“, a precizat vicepreşedintele CCA.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "„Arbitrii iau bani de la conducători”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*