Apetri, la borna 100

Centenar fotbalistic in vestiarul Areniului. Florin Apetri a evoluat ieri in meciul cu numarul 100 pentru Cetatea. Momentul l-a gasit pe mijlocasul sucevan in postura de protagonist al confruntarii de la Snagov, pe care a inceput-o cu un gol splendid din lovitura libera si a incheiat-o cu un cartonas rosu.

Ajuns la 28 de ani, Florin Apetri a luat primul contact cu fotbalul sucevean la echipele de juniori ale Forestei. “Am jucat la toate grupele, de la juniori pana la tineret. Cornel Darman si Aurel Constantin au fost primii mei antrenori. Pe aici se spune ca ei sunt singurii care slefuiesc juniorii”, si-a amintit cu zambetul pe buze “Grasu”, porecla, pe care, recunoaste fotbalistul, a primit-o de la fratii sai inca de la varsta de doi ani.

Odata cu retrogradarea Forestei, in vara lui 2003, Apetri l-a urmat pe Marin Barbu la fosta divizionara secunda, Juventus Bucuresti. “Moldovene, vii dupa mine? Atat m-a intrebat nea Marin. Nu aveam ce face. Eram foarte necajit pe atunci. Nu aveam nici ghete, ma antrenam in adidasi. Asa ca am mers Bucuresti, unde am jucat pentru Juventus un sezon si jumatate. Acum, pot spune ca orice fotbalist sucevean care a jucat sub comanda lui Marin Barbu si-ar dori sa mai lucreze macar odata cu el”, povesteste Apetri despre perioada petrecuta alaturi de “Magiun”, antrenorul care avea sa-i devina mai tarziu si nas de cununie.

Dupa aventura fotbalistica din capitala, mijlocasul sucevean a revenit pe plaiurile natale in iarna lui 2005, la jumatate de an de la infiintarea clubului Cetatea. De atunci, Apetri a bifat 9 goluri in 100 de meciuri jucate sub emblema “galben-albastrilor”. Nu au lipsit momentele neplacute, sezonul trecut fiind unul de penitenta pentru actualul decar al sucevenilor. “A fost nasol in Liga a III-a. Important este insa ca am avut continuitate. In acel moment, nu vroiam nici sa incurc conducerea de pe Areni (n.r. Moldovan / Pana). Ei lucrau in haita atunci. Echipa era facuta! Cei ca mine doar se antrenau”, si-a amintit fotbalistul.

Alungat pe usa din dos, Apetri s-a intors pe Areni pe usa din fata, iar in acest moment se numara printre cei mai apreciati jucatori ai trupei lui Ioan Radu. “Nu stiu cui datorez ultimele evolutii. Probabil tuturor: antrenorilor, colegilor, si nu in ultimul rand mie. Cetatea a surprins pe multi in aceste etape. Avem doar doua infrangeri in compania echipelor care au strans cele mai multe puncte in acest debut de sezon. Ar fi foarte bine daca am acumula 20 de puncte pana la finalul turului. In iarna se pot schimba multe, dar salvarea de la retrogradare depinde in primul rand de banii care vin la club. Ce depinde de mine, ca jucator, fiti sigur ca voi arata in teren”, a incheiat “Grasu”.

Lider de selectii in actualul vestiar, Florin Apetri a devenit al treilea jucător care atinge bariera de 100 de prezenţe oficiale in tricoul Cetăţii Suceava, după Andrei Roheţki (120) si Marius Onciu (108).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Apetri, la borna 100"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*