Andrei Ciutac, despre protocolul emis de MTS: “Sunt cerinţe imposibil de respectat la nivelul Ligii a III-a”

“Inghetarea” sezonului 2019/2020 pare o solutie tot mai plauzibila pentru Liga a III-a. O recunoaste chiar presedintele Forestei, Andrei Ciutac, care spune ca gruparilor participante in esalonul trei le este aproape imposibil sa respecte protocolul emis de Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii pentru reluarea antrenamentelor sportivilor dupa incheierea starii de urgenta. “Cluburile de Liga a II-a si Liga a III-a sunt sceptice ca isi pot relua activitatea. Acele cerinte nu stiu daca pot fi respectate cu strictete nici macar de cluburile de Liga I. Parca sunt date numai asa… sa nu le poata respecta nimeni din ligile inferioare. Nu vreau sa dau eu un verdict, dar din cate se pare, la Liga a III-a solutia este inghetarea campionatului”, a declarat presedintele Andrei Ciutac.

Majoritatea jucatorilor nu pot intra in Suceava din cauza carantinei. Trei sunt plecati in afara Romaniei, iar zborurile sunt anulate

Nici daca ar vrea sa o faca, “galben-verzii” nu pot incepe antrenamentele dupa 15 mai, in conditiile in care marea majoritate a jucatorilor din lotul Forestei nu vor putea intra in municipiul Suceava din cauza carantinei prelungite. “In acest moment avem doar patru jucatori prinsi in zona de carantina. Restul sunt plecati in alte parti. Rigoni, Mamadou si Diallo sunt in afara tarii, primii doi in Franta, al treilea tocmai in Emiratele Arabe Unite. Cum i-am putea aduce, daca zborurile sunt anulate? In conditiile in care noi am vrea sa incepem antrenamentele in jurul datei de 15 mai, asta ar presupune sa-i adunam inca de pe acum si sa-i bagam in cantonament timp de 14 zile. Noi nu putem face asta pentru ca nu se poate intra in oras“, a precizat Ciutac.

Foresta n-ar loc de cantonament, iar stadionul Areni este greu de izolat

Alte doua probleme stringente sunt legate de cantonamentul obisnuit al Forestei, inchis in acest moment, si de stadionul Areni, care nu indeplineste cerintele din protocolul emis de MTS. “Noi ne cantonam de obicei la un hotel din Suceava, dar este destul de greu sa deschizi un hotel pentru 20-30 de oameni. Nu se specifica clar daca spatiile de cazare ale jucatorilor trebuie sa fie in incinta bazei sportive sau s-ar putea inchiria o pensiune in oras, unde sa stea jucatorii, iar de acolo sa-i aduci in mod organizat la terenul de antrenament. Asta ar presupune printre altele nevoia unui bucatar, a unui medic permanent, a unui sofer care sa stea tot timpul la dispozitia noastra… Apoi, nu stiu cum vom putea izola baza sportiva, cand pe stadionul Areni, pe poarta dinspre Politie, se plimba zilnic zeci de oameni”, a mai spus oficialul Forestei.

Vezi care este protocolul cu recomandări al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă!

Cu restante salariale pe o luna si jumatate, jucatorii Forestei urmeaza sa-si primeasca in aceasta saptamana somajul tehnic aferent perioadei 15-31 martie, a mai anuntat conducerea de pe Areni.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Andrei Ciutac, despre protocolul emis de MTS: “Sunt cerinţe imposibil de respectat la nivelul Ligii a III-a”"

  1. A zis cineva „Aerostar e că și promovată”? Atâta ură ați avut în voi și atât ați acuzat echipa din Bacău de jocuri de culise și că sunt slabi,dar iată că „natura”nu poate fi păcălită,dragi bucovineni!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*