Alexandru Dedu a inaugurat oficial Centrul Național Olimpic de Pregătire al juniorilor de la Suceava

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a fost prezent, joi, la Suceava, pentru a inaugura în mod oficial Centrul Național Olimpic de Pregătire al juniorilor din zona Moldovei.

Cu acest prilej, șeful handbalul românesc s-a întâlnit cu primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și cu rectorul Universității “Ştefan cel Mare”, Valentin Popa. Cei trei au vizitat locurile de pregătire și de cazare ale tinerilor handbaliști, după care au susținut o conferință de presă comună în aula Facultății de Educație Fizică și Sport.

Faptul că unul dintre aceste centre este la Suceava nu este întâmplător. Este consecința unor zece de ani în care handbalul a confirmat aici. La Suceava, există un lucru care s-a conservat și pe care îl regăsesc și la echipa de seniori de aici: o rigoare tehnico-tactică mult peste alte echipe. Asta înseamnă pregătire multă, înseamnă că profesorii de aici știu ce vor. Sunt foarte bucuros că toți factorii din această regiune sunt alături de noi și vreau să vă asigur că veți avea parte de un partener onest în Federația Română de Handbal”, a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu, care a venit la Suceava însoțit de către directorul-executiv Dan Arnăutu și de antrenorul federal Gabriel Florea.

La rândul său, rectorul USV, Valentin Popa, a salutat decizia FRH de a deschide un Centru Național Olimpic de Pregătire la Suceava. “Îi mulțumim domnului președinte Alexandru Dedu că a avut încredere în noi și a relocat acest Centru Olimpic la Suceava, unde avem o matcă bună pentru tinerii handbaliști. Am dat constant jucători din acestă regiune către loturile naționale ale României”, a spus Valentin Popa.

Ion Lungu speră să-i vadă pe tinerii handbalbaliști jucăm pentru Suceava în cupele europene, la inaugurarea Sălii Polivalente

Primarul Ion Lungu speră ca peste doi-trei ani, odată cu finalizarea Sălii Polivalente, să îi vadă pe tinerii handbaliști de la Centru jucând pentru Suceava într-o cupă europeană.

Este un moment important și mă bucur că, în sfârșit acest proiect s-a materializat. Îi mulțumim domnului președinte Dedu că s-a gândit la noi și că a ales Suceava să devină Centru Național Olimpic pentru juniori. Acest lucru ne onorează, dar ne și responsabilizează. Am toată convingerea că, în urma acestei colaborări, va avea de câștigat în primul rând echipa de handbal din Suceava. Ne dorim să jucăm din nou o finală de cupă europeană cu acești copii. Sigur, nu peste noapte. Dar în doi-trei ani, când vom avea și sală polivalentă, sper să o inaugurăm cu un meci într-o cupă europeană”, a declarat primarul Sucevei.

Mesajul lui Alexandru Dedu pentru juniorii din Centrul de Pregătire de la Suceava

La final, Alexandru Dedu a avut și un mesaj pentru tinerii handbaliști care se pregătesc la Suceava. “Am văzut unde vă antrenați, am văzut unde mâncați, am văzut unde dormiți, am văzut unde învățați. Mi-ar fi plăcut să am și eu aceste condiții când eram de vârsta voastră. Mi-ar fi plăcut să am un asemenea echipament cum aveți voi, să nu am adidași cu talpă de plastic și să am capac la WC. Nu înseamnă că trebuie să ne întoarcem în timp, dar mi-a plăcea să apreciați ceea ce aveți și să răspundeți pe măsură. Sunt oameni fac eforturi enorme pentru ca voi să faci sport de performanță și v-aș ruga să dați ce-i mai bun din voi”, a transmis Alexandru Dedu, la conferința de presă de joi, la care au mai fost prezenți directorul Clubului Sportiv Universitar din Suceava, Sorin Rață, inspectorul școlar general adjunct Ciprian Anton, directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, Ioan Radu, și directorul Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă”, Luminița Martiniuc.

În acest moment, la Centrul Național Olimpic de la Suceava funcționează o singură grupă, formată din 16 juniori născuți în anii 2004 și 2005. Copiii sunt cantonați permanent la Hotelul „Şura Geților”, acolo unde beneficiază de condiții bune de cazare și masă. Antrenor principal este Vasile Boca, care este ajutat pe partea tehnică de Iulian Andrei. Marius Grămadă este medicul Centrului, iar Mihai Vornicu activează ca kinetoterapeut. Echipa susține antrenamentele la sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”, din cartierul Obcini, beneficiind și de baza sportivă a Universității „Ştefan cel Mare”.

Din vară, cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al partenerilor săi, Federația Română de Handbal intenționează deschiderea și a grupei a doua la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor de la Suceava, pentru jucătorii născuți în anii 2006 și 2007.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Alexandru Dedu a inaugurat oficial Centrul Național Olimpic de Pregătire al juniorilor de la Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*