Adversari din Croaţia pt CSU

Universitatea Suceava va infrunta formatia croata RK Bjelovar in optimile Cupei Challenge. Adversarii sucevenilor au eliminat in saisprezecimi gruparea KS “Azoty-Pulawy” din Polonia. Optimile Cupei Challenge se vor disputa in sistemul tur/ retur, pe 11/12 februarie si 18/19 februarie 2012.

Orasul Bjelovar are o istorie impresionanta in handbalul masculin european, inregistrand, printre altele, 3 prezente in finala Cupei Campionilor. In 1972 croatii au reusit sa castige cel mai prestigios trofeu din handbalul european. In ultimul deceniu, RK Bjelovar a bifat, insa, o singura prezenta in cupele europene. In sezonul 2003/2004 croatii au jucat doua tururi in Cupa EHF, dupa ce au terminat competitia interna pe locul IV.

La fel ca si Universitatea, gruparea din Bjelovar a intrat in acest sezon de Cupa Challenge in faza saisprezecimilor. Dupa o dubla extrem de echilibrata cu polonezii de la KS “Azoty-Pulawy”, croatii au castigat cu scorul general de 43-42. Un merit important pentru calificare l-a avut portarul Grgic, autor a 17 interventii in meciul retur.

In prima liga din Croatia, Rukometni Klub Bjelovar ocupa in momentul de fata locul 8. In cele 11 etape disputate in actuala editie de campionat, adversarii sucevenilor au inregistrat 5 victorii, 5 infrangeri si o remiza.

Din staff-ul tehnic al echipei RK Bjelovar face parte si una dintre gloriile handbalului croat, Miroslav Pribonic. Acesta a castigat aurul olimpic cu nationala Iogoslaviei in anul 1972.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Adversari din Croaţia pt CSU"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*