Lucuţar a ratat recordul

Constantin Lucuţar a fost foarte aproape de a stabili recordul mondial, de a parcurge pe bicicletă 1.000 de kilometri în 45 de ore. Din cauza unei accidentări, cicistul sucevean a trebuit să renunţe la drum după ce a parcurs 800 de kilometri.

Constantin Lucuţar a început cursa vineri, la ora 15:00, în Câmpulung Moldovenesc, şi a fost însoţit pe o distanţă de 60 km de un grup de ciclisti. În Bacău a fost întâmpinat de un alt grup, împreună cu care a pornit până în centrul oraşului. După o pauză de jumătate de oră, suceveanul a plecat spre Bucureşti, unde a ajuns la ora 9:00. Din capitală a pornit spre Constanţa, traseu unde au apărut şi problemele medicale.

“Cu 150 km înainte de Constanţa piciorul drept a început să ma doară foarte tare şi auzeam pocnituri. Nu am renunţat, am mers mai departe folosindu-mă doar de piciorul stâng. La ora 22:00 am ajuns în centrul Constanţei, unde câţiva prieteni mi-au adus gheaţă pentru a-mi ameliora durerea. Am decis să mă opresc ca să nu am eventuale complicaţii. În Constanţa aveam 740 km parcurşi şi am pedalat încă 60 km, până în Vama Veche”, a mărturisit tânărul în vârstă de 23 de ani.

Ratarea obiectivului nu îl descurajează însă pe Constantin Lucuţar: “Voi încerca din nou, dar numai cu maşină de asistenţă. Acum am avut bicicleta echipată cu portbagaj. Am avut o greutate de 17.18 kg, iar la o distanţă atât de mare orice kilogram în plus se simte. Am demonstrat că pot, iar la anul vreau să încerc ce mi-au propus cei de la Cartea Recordurilor: cea mai lungă distanţă pedalată pe drumurile publice în 24 de ore. Acum am făcut 600 km.”

Prin cursa de la finalul săptămânii trecute, Constantin Lucuţar a susţinut campaniile “Salvaţi Roşia Montană” şi “Stop violenţei infantile”.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Lucuţar a ratat recordul"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*