A fost inaugurat bazinul USV (video)

Complexul de Nataţie şi Kinetoterapie din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare”, este începând din această săptămână la dispoziţia sucevenilor. Investiţia în valoare de aproximativ 3 milioane de euro a fost inaugurată miercuri seară în prezenţa conducerii universităţii, a cadrelor didactice şi a reprezentanţilor comunităţii locale.

Sucevenii care vor să se iniţieze în înot, cei care au nevoie de recuperare fizică, sau cei cu dizabilităţi locomotorii vor putea să beneficieze de tratamente specifice la cel mai înalt nivel. Complexul de Nataţie şi Kinetoterapie a fost inaugurat în prezenţa rectorului Universităţii, Adrian Graur şi a fostului ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei.

Noul complex sportiv cuprinde un bazin de înot şi un corp cu 10 laboratoare de kinetoterapie. Bazinul are 6 culoare, fiecare cu o lungime de 26 de metri.

“Vreau sa il felicit din partea Consiliului Judetean pe domnul rector Adrian Graur, pentru aceasta investitie care ridica potentialul zonei, atat din punct de vedere turistic cat si din punct de vedere al ofertelor pe care le are Universitatea din Suceava pentru ceilalti studenti. Cred ca aceasta noua investitie va face ca Suceava sa fie mai bine cunoscuta, nu numai in interiorul tarii ci si in exterior”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Vasile Ilie.

Rectorul Adrian Graur, a precizat că ultima investiţie realizată în campusul universitar este unică în ţară prin prisma facilităţilor: “Este unic prin faptul ca avem cea mai mare suprafata din bazin cu o platforma care permite un regalaj intre 30 cm – 3,1 metri. Platforma este destinata pentru cei care urmeaza cursurile de initiere in inot, dar si pentru cei care fac tratament pentru handicap locomotor. Medicii de specialitate vor putea sa aprecieze in curand aceasta solutie.”

Ministru al Educaţiei în momentul demarării acestei investiţii, Cristian Adomniţei, a apreciat la rândul său importanţa realizării unui asemenea complex în zonă.

“Avem un complex universitar foarte pretios in Romania. Asta nu face decat sa promoveze orasul nostru si regiunea in care traim. Mi-as dori foarte mult ca principalul lucru de lauda, de mandrie a bucovinenilor, sa fie Universitatea si nu neaparat ouale rosii foarte mari din judet care sunt promovate pe ici, pe colo”, a afirmat Adomnitei.

Bazinul va fi deschis pentru publicul larg, dupa ora 14.00 sau dupa ora 16.00, atunci cand se vor incheia orele de sport ale grupelor de studenti.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "A fost inaugurat bazinul USV (video)"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*