CSU Suceava şi-a prezentat lotul şi obiectivul pentru viitorul sezon

CSU Suceava si-a prezentat vineri seara, la Hotel Sonnenhof, lotul de jucatori si obiectivul pentru sezonul 2016/2017 al Ligii Nationale de handbal masculin.

Revenita pe prima scena dupa un an, echipa antrenata de Adrian Chirut si Iulian Andrei va ataca viitoare editie de campionat cu un lot de 20 de jucatori: George Selaru, Cristi Tcaciuc si Eduard Duman – portari, Catalin Costea, Adi Mitrea si Florin Ciubotariu – extreme stanga, Adi Tarzioru, Gabriel Burlacu si bosniacul Sasa Puljizovic – interi stanga, Cristian Bursuc, Alin Petrea si Iulian Alexa – coordonatori de joc, Sebastian Polocoser, Rares Bursuc si sarbul Dusan Sipka – interi dreapta, Lucian Preda si Andrei Olariu – extreme dreapta, Bogdan Baican, Bogdan Soldanescu si Ioan Tcaciuc – pivoti.

Adrian Chirut considera ca lotul pe care il are la dispozitie este unul competitiv, precizand ca obiectivul echipei sucevene pentru viitorul sezon este salvarea de la retrogradare. “Prin transferurile pe care le-am facut in aceasta vara am incercam sa formam un lot competitiv, cu care sa putem face fata cu brio in Liga Nationala. Obiectivul stabilit de conducerea clubului pentru viitorul sezon este salvarea de la retrogradare, dar cunoscand valoarea baietilor, cred ca putem termina mai sus in clasament. Incepem campionatul acasa si le promitem suporterilor ca vom da totul pe teren la fiecare meci. Vrem sa readucem publicul la sala”, a declarat antrenorul Adrian Chirut, care a tinut sa multumeasca Primariei, Consiliul Local, Universitatii si sponsorilor care au venit alaturi de echipa.

De la eveniment nu au lipsit rectorul USV, Valentin Popa, decanul Facultatii de Sport din cadrul USV, Petru Ghervan, viceprimarii Lucian Harsovschi si Marian Andronache, dar si consilierii locali Daniel Prorociuc si Cornel Grosar. Toti le-au urat succes universitarilor in urmatorul sezon al Ligii.

Universitatea va fi un partener neconditionat al echipei locale de handbal. CSU Suceava este o emblema a USV si a orasului Suceava. Ii urez echipei mult succes. Promit sa fiu prezent la toate meciurile”, a fost mesajul transmis de rectorul USV, Valentin Popa.

Viceprimarul Lucian Harsovschi spera ca echipa locala de handbal sa reediteze in cel mai scurt timp performantele din urma cu sapte ani, cand a ajuns pana in finala Cupei Challenge, precizand ca municipalitatea va demara cat mai repede lucrarile de modernizare a salii LPS, locul unde CSU Suceava joaca meciurile de pe teren propriu. “Primaria a fost si va ramane alaturi de echipa locala de handbal. Sper ca handbalul din Suceava sa redevina ce a fost, sa retraim momentele din primavara lui 2009, cand handbalistii suceveni erau asteptati cu flori, tort si aplauze dupa calificarea in finala Cupei Challenge. Noi, ca municipalitate promitem sa le asiguram toate conditiile de performanta, una dintre prioritati fiind schimbarea suprafetei de joc din sala LPS”, a declarat Harsovschi.

La randul sau, celalalt viceprimar, Marian Andronache, si-a manifestat speranta ca CSU Suceava va redeveni un nume de temut in handbalul masculin romanesc. “Acum ca am promovat, nu mai avem voie sa parasim Liga Nationala. Avem un lot in care se imbina experienta si tineretea, o buna pepiniera la LPS, plus un public atasat de handbal, deci toate premisele ca CSU Suceava sa redevina un nume de temut in Romania”, a completat Andronache.

Cornel Grosar, unul dintre membrii Comisiei de Sport, considera ca “handbalul este un sport emblematic pentru Suceava”, precizand ca revenirea echipei locale in Liga Nationala “creeaza asteptari foarte mari din partea jucatorilor, dar si obligatii din partea municipalitatii”. La randul sau, consilierul local Daniel Prorociuc a spus ca va ramane acelasi suporter fidel al echipei de handbal, precizand ca vrea sa revada CSU Suceava acolo unde merita, pe un loc fruntas in clasamentul Ligii Nationale de handbal masculin.

Antrenor al echipei locale de handbal in mai multe randuri, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul USV, Petru Ghervan, are incredere deplina in tanarul cuplul de tehnicieni format din Adrian Chirut si Iulian Andrei. “Am convingerea ca vor face treaba buna. Revenirea echipei in Liga Nationala este de bun augur si cred ca simtim cu totii nevoia de ascensiune spre performanta. E un nou punct de plecare”, a spus Petru Ghervan.

CSU Suceava va debuta in noul sezon pe data de 31 august, cu un meci pe teren propriu, impotriva nou-promovatei CSM Fagaras. Pana atunci, formatia antrenata de Adrian Chirut isi va verifica potentialul in doua turnee de meciuri amicale: Memorialul “Mihai Mironiuc” si Cupa Municipiului Vaslui.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close