Într-un an greu pentru orice, desigur şi pentru sport, echipa de handbal a Sucevei a reuşit cea mai bună performanţă a sportului sucevean: locul III în Liga Naţională şi merge, din nou, în Challenge Cup.
La finalului unui sezon excelent, banchetul a fost răsplata binemeritată pentru echipă. Aşa se face că, după festivitatea de premiere de la finalul ultimului meci din campionat, organizată de club, băieţii au mai avut parte de una, pe 30 mai, la restaurantul „Brădet”. De această dată, au pus mînă de la mînă, medalii şi bani, Federaţia Română de Handbal, prin secretarul general Mihai Marinescu, cel care a adus medaliile de bronz, clubul, dar şi partenerii&sponsorii echipei, fără de care nu s-ar fi putut vorbi acum despre această performanţă a handbalului sucevean.
După ceremonia în cadrul căreia au fost împărţite medalii, diplome şi statuete, dar şi premii în bani, s-a trecut la partea a doua, mesele elegant aranjate aşteptînd să fie golite de platourile cu antreuri reci: preparate din carne şi brînzeturi, frumos colorate de legume. Tot pe platouri a fost prezentat şi felul doi: cartofi copţi la cuptor şi friptură din carne de porc, plus o interesantă salată de varză. La desert, o delicioasă îngheţată.
Însoţiţi de partenerele lor de viaţă, băieţii au petrecut o frumoasă seară în familie, în marea familie a handbalului sucevean, la un pahar de vorbă, sorbit tihnit, pe acorduri şoptite de muzică ambientală. Au băut şi au mîncat liniştit, depănînd împreună amintiri, succese şi dorinţe de viitor. Masa festivă nu a conţinut ceea ce mănîncă de obicei un sportiv, însă, la final de sezon, se permit derogări.
Îmi aduc aminte că antrenorul Leonard Bibirig îmi spunea într-o declaraţie pentru această rubrică că, pe lîngă talent, dăruire şi multă muncă, o alimentaţie echilibrată, corectă, este importantă în viaţa unui sportiv de performanţă. „Combinaţia corectă dintre glucide, proteine şi grăsimi oferă energia pentru performanţă. Şi pentru că fiecare porţie de mîncare contează, trebuie alese cu multă atenţie alimentele pe care le consumă un sportiv. În general, dietele sportivilor sînt alcătuite de nutritionişti, în funcţie de efortul depus”, explica Leonard Bibirig.
„Alimentaţia unui sportiv de performanţă este foarte importantă. Aceasta va trebui stabilită de un doctor nutriţionist în cele mai mici detalii şi este într-o strânsă corelare cu medicaţia”, îmi spunea, tot la „Lumea lui Cuptor”, portarul CSU Suceava şi al Naţionalei de handbal masculin, Bogdan Pralea.
În loc de concluzie, cu moderaţie în atitudine şi în stilul de viaţă, inclus fiind aici şi stilul alimentar, poţi atinge mari performanţe. Şi mă refer aici nu doar la cele sportive, ci şi la aceea de a trece prin viaţă frumos, fără să ieşi în evidenţă prin vulgaritate, ci prin decenţă. Familia handbalului sucevean merită aplauzele noastre şi pentru asta!

Sursa: Jupanu’

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *