Ailincăi, dublu campion

Atletii suceveni au cucerit opt medalii la etapa finala a Campionatului National de Juniori III, intrecere desfasurata in weekendul trecut, pe stadionul Tineretului din Capitala, in prezenta a circa 450 de sportivi de la 100 de cluburi.

Performerul delegatiei cluburilor sucevene a fost Silviu Ailincai (foto), atletul legitimat la CN “Nicu Gane” Falticeni devenind campion national in probele de 400 si 800 de metri. Cu medalia de aur la gat s-a intors acasa si Corina Murariu, sportiva de la LPS Suceava castigand cursa feminina de 800 de metri. Rezultate remarcabile a avut si Claudiu Daniel Mihaescu, atletul de la CSM Dorna Vatra Dornei obtinand doua medalii de argint in cursele de 800 si 1.500 de metri. In ultima proba, sportivul pregatit de Cristi Prasneac a fost declarat initial invingator, dar a pierdut titlul national in urma unui gafe a arbitrilor, care au omis sa-l treaca pe grila de start pe Ion Grigore, atletul de la CS Slanic castigand in cele din urma cursa dupa ce a alergat de unul singur pe pista dupa trei ore.

Desi era calificat pentru aceasta finala, sportivul de la Slanic nu a fost trecut pe lista de start din cauza unei greseli de arbitraj. Dupa clarificarea situatiei, el a alergat, dupa trei ore, de unul singur, si a obtinut un timp mult mai bun cu cinci secunde decat Claudiu. Altele sunt, însa, conditiile de cursa si, evident, de temperatura, la ora 18.00 fata de ora 21.00. Claudiu Mihaescu l-a învins de fiecare data în curse pe atletul de la Slanic. Regulamentul permite insa astfel de situatii si nu avem ce face”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac, care a tinut sa o felicite sI pe Paula Alina Vintu pentru medalia de argint obtinuta in proba de 1.500 de metri:  “Sunt foarte multumit si de evolutia Paulei Vîntu si sper ca anul viitor amândoi sa se califice la Festivalul Olimpic a Tineretului European”.

In alte doua curse, mai exact cele de 800 de metri si 5.000 de metri mars, sucevenii de la CSM au luat bronzul prin Cornelia Nisoi, respectiv Stefan Mangu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Ailincăi, dublu campion"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*