2 puncte pierdute la final

Revenită după aproape jumătate de an pe stadionul 1 Mai din cartierul Iţcani, Rapid CFR a remizat, scor 1-1, în confruntarea cu ocupanta locului doi în campionat, Petrotub Roman.

În ciuda terenului cu destul de multe denivelări, partida a fost una presărată cu multe faze de poartă, majoritatea trecute în contul gazdelor. După un sfert de oră de joc, Plămadă îşi încearcă norocul cu un şut din unghi, însă portarul advers respinge la limită de la rădăcina barei. În minutul 35, Romaniuc execută foarte bine o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, dar goalkeeperul romaşcan este din nou la post şi reuşeşte să reţină în doi timpi. Replica oaspeţilor este una destul de ambiţioasă, dar portarul ‘alb-vişiniilor’, Gavriloaia, reţine cu siguranţă un şut din unghi. Ultima ocazie notabilă a primei reprize are loc cu un minut înainte de intrarea la cabine, când Plămadă trage foarte bine din afara careului, portarul respingând la limită peste transversală.

La şapte minute de la reluare, Plămadă pătrunde în careul advers, este faultat şi centralul Amarandei arată punctul cu var. Decizia arbitrului i-a scos din pepeni pe jucătorii formaţiei oaspete, care au fost la un pas de a părăsi terenul de joc, în semn de protest. După câteva minute, perioadă în care antrenorul oaspeţilor a fost trimis în tribune de către Amarandei, Romaniuc execută lovitura de pedeapsă, dar trimite peste poartă.

Balonul are aceeaşi direcţie, peste transversală, şi patru minute mai târziu, la şutul lui Şuleru din lovitură liberă, de la peste 20 de metri. Pantea încearcă şi el să spargă gheaţa, în minutul 61 expediind un şut bine plasat de la 20 de metri, dar portarul respinge în corner.

În cele din urmă, vine şi golul izbăvitor. În minutul 73 Pantea execută foarte bine un corner şi proaspăt intratul Bejenariu (foto) trimite cu capul în plasă din şase metri. Cu avantaj pe tabelă, rapidiştii sunt mai timizi în faza ofensivă, preferând să conserve rezultatul. Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, astfel că egalarea vine tocmai în ultimul minut de joc, când Gavriloaia respinge imprecis un balon din corner iar Ghidarcea reia cu capul la colţul lung. Scor final 1-1, iar Rapid CFR scapă printre degete o victorie meritată în compania unei candidate la promovarea în liga secundă.

Rapid CFR Suceava: Gavriloaia – Spătar (’65 Bejenariu), Sevaciuc, Sava, Pantea – Oniu, Brânză, Bosancu, Romaniuc, Plămadă (’88 Moldovan) – Şuleru (’78 Ciobanu). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "2 puncte pierdute la final"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*