1.000 de kilometri, 45 de ore

Ciclistul sucevean Constantin Lucuţar începe vineri cursa pentru stabilirea unui nou record mondial. Acesta va încerca să parcurgă pe bicicletă 1.000 de kilometri în mai puţin de 45 de ore.

În vârstă de 23 de ani, Constantin Lucuţar este din Vama şi practică ciclismul din 2007. Cursa pentru doborârea recordului mondial va începe vineri, la ora 15:00, în faţa magazinului Edel Weiss din Câmpulung Moldovenesc şi va continua pe ruta Fălticeni – Bacău – Bucureşti – Constanţa – Bucureşti. Din lipsă de fonduri, ciclistul nu va fi însoţit de o maşină tehnică, astfel că va trebui să se descurce pe cont propriu cu mâncarea şi hidratarea. Tot din cauza banilor, recordul nu va putea fi omologat.

„Le-am scris celor de la Cartea Recordurilor din Anglia despre asta, şi mi-au răspuns că nu pot să fac acest record pe drumurile publice din cauza excesului de viteză; nu am înţeles dacă al bicicletei mele sau al maşinilor. Şi mi-au propus să încerc un record de “cea mai lungă distanţă pedalată în 24 de ore pe drumurile publice”. Problema este că pentru a-l omologa e nevoie de un specialist care să îmi valideze recordul, şi aducerea lui în ţară m-ar costa în jur de 4.500 de lire. Altfel, ar trebui să filmez toată experienţa, să fie doi experţi care să dea declaraţie pe proprie răspundere, certificând astfel acest record. Din ce ştiu, cei doi sau unul dintre ei trebuie să fie din SUA. Nici recordul lui Pap Zoltan nu este omologat, pentru că altfel aş fi găsit ceva despre asta sau mi-ar fi spus chiar cei cărora le-am scris. Mai important decât recordul este să reuşesc ceea ce mi-am propus. Acesta ar fi cel mai mare cadou pentru mine”, a mărturisit Constantin Lucuţar, pentru http://adrenallina.wordpress.com.

Ciclistul sucevean a precizat că prin acest eveniment susţine campaniile “Salvaţi Roşia Montană” şi “Stop violenţei infantile”.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *