10 miliarde pentru fotbal

În 2012 Primăria va da zece miliarde de lei vechi la fotbal, dublu faţă de anul trecut. În luarea acestei decizii a contat faptul că Suceava are două echipe în Liga a III-a, dar mai ales că una dintre ele – Rapid CFR are şanse să promoveze.

Primarul Ion Lungu a anunţat că în acest an la capitolul sport va fi alocată suma de 24 de miliarde, reprezentand sub 1% din bugetul Consiliului Local. Handbalul şi fotbalul vor primi majoritatea banilor, respectiv 20 de miliarde de lei vechi. Practic, echipa Universitatea Suceava va fi finanţată de către Primărie la fel ca în ultimii patru ani. În schimb, sumele alocate de municipalitate pentru fotbal au oscilat de la un an la altul: 12 miliarde în 2009, 3 miliarde în 2010 şi 5 miliarde în 2011. Celelalte ramuri sportive din Suceava vor primi în acest an 4 miliarde, cu unul mai mult faţa de 2011.

“În acest an avem cuprinsă suma de 24 de miliarde de lei vechi pentru sport, din care, câte 10 miliarde la handbal şi la fotbal. Am luat această decizie ţinând cont că avem două echipe de fotbal şi ambele susţin că au şanse de promovare în Liga a II-a. Rămâne să vedem dacă va reuşi vreuna”, a spus Ion Lungu.

Şedinţa de aprobare a bugetului pentru 2012 va avea loc în data de 26 ianuarie. Cele 5 miliarde de lei vechi pe care Primăria le-a alocat anul pentru fotbal au mers în trei direcţii. Rapid CFR a primit 3 miliarde, Sporting Suceava – 1,5 miliarde, iar 500 de milioane au fost folosite pentru organizarea Cupei Bugetarilor.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "10 miliarde pentru fotbal"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*